Badkamer tegels zijn er in alle soorten en maten. Het kiezen van de juiste badkamer tegels, bijvoorbeeld bij een badkamer renovatie, is erg belangrijk. Dit komt doordat badkamer tegels grotendeels de sfeer bepalen in een badkamer. Langwerpige tegels creëren een hele andere uitstraling dan vierkante tegels. Datzelfde geldt voor grote en kleine tegels: de badkamer krijgt hier een heel ander aangezicht door. Licht en donker, mat en glanzend: ook hiervoor geldt: de sfeer wordt er grotendeels door bepaald.

Persoonlijkheid

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een badkamer die goed aansluit bij hoe ze zelf zijn. Omdat steeds meer tijd wordt doorgebracht in de badkamer, is het ook zeker aan te raden om een badkamer te personaliseren. Je kunt hier namelijk volledig tot jezelf komen: ’s ochtends word je rustig wakker en ’s avonds kun je heerlijk ontspannen in de badkamer. De tijd die je doorbrengt in dit deel van het huis doet er toe, is belangrijk voor je.

De trend voor badkamer tegels is om te gaan voor rustige kleuren met natuurlijke tinten, uiteraard afgewisseld met opvallende accenten die er echt uitspringen. Hierbij kun je denken aan tegelstroken die de muur als het ware breken, maar ook aan speelse patronen. Door deze in je badkamer te verwerken, creëer je een ware eye catcher.

Tegels op de vloer

Maar niet alleen op de wanden van de badkamer komen tegels, ook op de vloer kun je prima badkamer tegels plaatsen. Hier zijn veel verschillende soorten vloertegels voor verkrijgbaar, waaronder zogeheten monocottura vloertegels. Bij deze verglaasde tegels worden het bakken en verglazen in één procesgang uitgevoerd. Wanneer de klei eerst gebakken wordt, vervolgens de glazuurlaag wordt aangebracht en daarna de tegels nogmaals bakken, dan is er sprake van biocottura vloertegels. Daarnaast zijn er nog tegels met een extreem hoge slijtweerstand en badkamer vloertegels met een dichtere structuur te koop.