Meerdere malen ben ik ervoor gewaarschuwd, maar nooit heb ik er wat mee gedaan. Al jaren zei met name mijn vader dat ik ervoor moest zorgen dat ik een goede antivirus op mijn computer zou krijgen omdat anders de kans op het crashen van mijn computer te groot was. Zoals gezegd deed ik hier nooit wat mee, eigenlijk vond ik geld uit gegeven aan een antivirus maar zonde. Op mijn computer doe ik eigenlijk alleen maar functionele dingen voor mijn studie en ben ik niet heel veel aan het surfen en dat soort zaken. Altijd heb ik gedacht dat je een virus vooral op je computer kreeg als je heel veel op internet zat. Dit doe ik niet zo heel vaak en daarom leek een antivirus mij dus wat overdreven.

Zoals wel met meer dingen waarvan je nooit denkt het te zullen krijgen het geval is, je krijgt het altijd. Dit geldt ook voor een virus op mijn computer. Hoe ik er precies aan gekomen ben weet ik eigenlijk nog steeds niet. Op internet was ik op zoek naar een artikel dat ik moest lezen. Het was lastig om dit artikel te vinden en ik werd meerdere keren doorgestuurd. Toen ik voor de zoveelste keer doorgestuurd werd ging het mis. Mijn computer gaf een rare foutmelding en deed niets meer. Gelukkig hebben ze bij de computerzaak mijn computer weer aan de praat gekregen, maar al mijn bestanden was ik kwijt.

In het vervolg zal ik beter naar de adviezen om mij heen luisteren. Als ik meteen vanaf het begin een antivirus geïnstalleerd had dan zou dit niet gebeurd zijn. Maar goed, achteraf praten is altijd gemakkelijker natuurlijk. Om problemen in de toekomst te voorkomen heb ik uiteraard wel meteen een antivirus geïnstalleerd. Helaas is dit wel mosterd na de maaltijd.