Whatsapp kun je op verschillende manieren gebruiken. In de eerste plaats is Whatsapp natuurlijk bekend van het gebruik op de mobiele telefoon. Daar heeft het al een hele revolutie veroorzaakt waardoor SMS al bijna overbodig is geworden. SMS moet je voor betalen per bericht en heeft het nadeel dat je per bericht maar een gering aantal tekens kunt gebruiken. En als je iemand een bericht door wilt geven dan heb je vaak meer dan 140 tekens nodig. Via Whatsapp kun je lekker zelf bepalen hoe lang het bericht is en daarnaast heb je de voordelen van het toevoegen van bestanden en afbeeldingen ook. Daarnaast kun je ook nog eens leuke emoticons toevoegen aan je berichten.

Nu heb je ook Whatsapp op je PC en voor op je tablet. Je kunt een programmaatje downloaden via het internet en met wat aanpassingen aan je systeem kun je Whatsapp dan op je computer draaien. Erg handig, want berichten typen via je computer gaat natuurlijk veel sneller en handiger dan via je mobiel. Op je mobiel moet je de kleine tekens op het scherm zien te vinden met je vaak te grote vingers en typ je wel eens een verkeerde letter. Op je computer kun je veel sneller typen en maakt dit het overbrengen van je boodschap en stuk gemakkelijker.

Het lijkt er dan ook op dat Whatsapp op PC de toekomst heeft en dat het in de komende maanden nog een stuk gemakkelijker zal worden om Whatsapp werkend te krijgen op je PC, laptop, iPad, Galaxy Tab of ander apparaat. Op die manier zal de populariteit van Whatsapp alleen nog maar meer toenemen en zullen nog meer mensen gebruik gaan maken van Whatsapp.