Een defecte auto kun je naar de autogarage brengen om deze daar te laten repareren. Sowieso ben je verplicht om je auto jaarlijks te laten keuren en eventueel te laten repareren als er bepaalde onderdelen defect zijn.

Auto komt niet door APK-keuring
Het kan zijn dat je auto niet door de APK-keuring komt. Dat is vervelend, want mogelijk moeten er eerst bepaalde reparaties worden gedaan alvorens je weer veilig de weg op kunt. Dit kan soms erg veel geld kosten dat je eigenlijk liever een andere auto neemt. De kosten zijn dan wellicht hoger dan de waarde van de auto. In dat geval is het beter om een andere auto te nemen. Je hebt dan diverse opties. Je kunt de auto te koop zetten op bijvoorbeeld Marktplaats. Misschien dat de auto garage je auto wil overnemen of dat je de auto verkoopt aan een bekende. Het zijn diverse opties.

Als je auto echt nauwelijks nog wat waard is en als een automonteur je adviseert dat je ook nauwelijks nog iets gaat verdienen aan de verkoop van je auto, kun je besluiten deze naar een autosloop te brengen. Een autosloperij kan je auto ook ophalen, maar in sommige gevallen is dat de beste optie, om je auto dus naar de sloop te brengen.

Het vinden van een goede sloperij is in ieder geval een fluitje van een cent. Er zijn veel sloperijen in Nederland die jouw sloopauto kunnen slopen. Op het internet heb je er zo een aantal gevonden die je kunt benaderen.