Gehoorschade – wat te doen?
Een verminderde functie van het oor of zelfs doof worden. Het zijn nachtmerries waar u liever niet aan denkt. Toch kan het gebeuren. Door een beuk op uw oor tijdens het sporten, door het niet dragen van gehoorbescherming of door een ongeluk. Er kan sprake zijn van een arbeidsongeval of een verkeersongeval, waarbij voor u letselschade ontstaat. Die letselschade komt mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Uw advocaat kan u daar meer over vertellen, maar eerst gaan we in op de mogelijkheden die er op dit gebied zijn.

Inwendig of uitwendig letsel
Gehoorschade kan in twee vormen komen. Allereerst kan er sprake zijn van uitwendige schade, bijvoorbeeld aan de oorschelp of aan de gehoorsgang. Ook kan er sprake van inwendige schade zijn. In het eerste geval, bijvoorbeeld wanneer u per ongeluk met uw oor langs de muur schraapt of er iets fout gaat met het gaatjes schieten, is de schade direct zichtbaar. Bij blijvende schade komt u in sommige gevallen in aanmerking voor een letselschadevergoeding in de vorm van smartengeld.

Het inwendig letsel is vaak minder goed en snel waar te nemen. Na diagnose van de dokter kan eventueel op zoek gegaan worden naar de oorzaak. Hierbij kan het mogelijk zijn dat u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding, zeker wanneer u vermoed dat een ander de schade mogelijk heeft veroorzaakt.