Paranormale begaafdheid, het wordt steeds populairder. Zelfs zo populair dat er diverse tv programma’s worden uitgezonden over paranormale begaafdheid. Maar wat is dit precies en wat kunnen mensen die paranormaal begaafd zijn?

Paranormale begaafdheid
Paranormale begaafdheid is een gaven waarbij mensen bepaalde dingen kunnen voelen of weten die zij eigenlijk niet zouden kunnen weten of voelen. Enorm veel mensen zijn er van overtuigd dat zij paranormaal begaafd zijn. Een klein deel van deze mensen zegt ervaring te hebben met telepathie. Hierbij kunnen zij weten wat een ander voelt of denkt. Dit is slechts een voorbeeld van de diverse vormen van paranormale begaafdheid.

Paragnosten
Paragnosten, ook wel helderzienden, zijn mensen die bepaalde onderdelen van de toekomst kunnen zien. Het is echter niet zo dat zij precies weten wat er gaat gebeuren. Vaak gaat het om een visioen dat ze krijgen. Pas later wordt het vaak duidelijk waarom zij dit visioen hadden. Sommige paragnosten kunnen bij een zwangere vrouw zien wat het geslacht van het kindje gaat worden.

Mediums
Mensen die contact hebben met overledenen worden ook wel mediums genoemd. Dit is een van de meest bekende vormen van paranormale begaafdheid. Iedere medium ziet echter weer iets anders. Het kan zijn dat mediums overledenen zien, maar het kan ook zo zijn dat ze alleen een bepaalde boodschap door krijgen. Derek Ogilvie is een voorbeeld van een medium. Hij kan contact hebben met overledenen en gebruikt dit om andere mensen rust of troost te geven. Sommige mensen denken dat het niet waar is, maar zodra een medium een boodschap doorgeeft die een buitenstaander niet zou kunnen weten, en de overledenen wel, worden ze er toch van overtuigd dat het kan.