Hoe stop je de verveling van een kind

Vaak kom ik ouders tegen die klagen over dat hun kinderen zich vaak vervelen en ze weten daar geen oplossing voor, terwijl er oneindig veel oplossingen te bedenken zijn. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan leuke kleurplaten, aan verschillende soorten spelletjes, zoals bordspelletjes, andere spelletjes en online gamen. Maar ook knutselen kan ervoor zorgen dat een kind zich niet meer verveelt. Voor een leuk knutselproject hoef je echt niet veel moeite te doen, bekijk gewoon eens de links in dit artikel en je vindt er al zeer veel.

Wat hebben kleurplaten en spelletjes gemeen?

Kinderen maken graag plezier, je ziet steeds vaker in het dagelijks leven dat scholen de omslag hebben gemaakt naar het plezierig leren. Het is officeel bewezen dat kinderen sneller leren doormiddel van plezier te maken. Dit wordt weer teruggekoppeld aan het inkleuren van kleurplaten en het spelen van verschillende spelletjes . Kinderen leren op een leuke wijze bijvoorbeeld het alfabet of men leert secuur omgaan doormiddel van het inkleuren binnen de lijntjes.

Ook zie je vaak dat kinderen die spelletjes spelen beter kunnen omgaan met de Engelse taal, ook de spelletjes als Triviant en Monepoly zorgen dat het kind zich goed en snel ontwikkelt op een zeer leuke manier.