De autosloperij is een plek waar je jouw auto heen kunt brengen als jij de schade te duur vindt om te laten herstellen of wanneer jouw auto gewoon helemaal op is. Deze plek wordt ook wel het autokerkhof genoemd omdat de auto’s hier helemaal uit elkaar gedemonteerd worden en uiteindelijk blijven er alleen nog wat onderdelen van de auto over. Al het ijzer wat in de auto zit verwerkt wordt namelijk omgesmolten of geperst en dit kun je weer verkopen aan de schroothandelaar.

De werkzaamheden op een Volvo sloperij bestaan uit het verwijderen van vloeistoffen, het demonteren van onderdelen en het verkopen van de onderdelen die zij uit de auto’s vandaan halen. Het is dus naast de Toyota sloperij eigenlijk ook een handelsplek in de onderdelen van auto’s. Al besluiten sommige sloperijen om de onderdelen te verkopen aan garages zodat zij hun klanten van dienst kunnen zijn met de functionerende onderdelen.

De autosloperij geeft je ook een vrijwaringbewijs als je jouw auto aan hen verkoopt. Zo kun jij officieel aantonen dat je de auto verkocht hebt en dan wordt de auto van jouw naam afgeschreven. De sloperij is de nieuwe eigenaar van de auto en die zorgen er voor dat de auto op de juiste manier gesloopt wordt en dus niet meer de weg op gaat. Omdat de sloperij geld aan de beschadigde auto’s kan verdienen zullen zij je vast nog wel een vergoeding voor jouw auto geven als je hebt besloten om de auto door de sloperij te laten slopen.