Aansprakelijkheid werkgever
U doet zwaar lichamelijk werk of werkt in een omgeving waarin men om gaat met gevaarlijke en giftige stoffen? Of u werkt op een plek waar de druk constant hoog ligt en er veel van u wordt verwacht?  Dan ligt een beroepsziekte soms op de loer. Een beroepsziekte is een ziekte die voortkomt uit de omstandigheden op het werk en waar de werkgever eventueel een rol in speelt. Omdat de werkgever veel verplichtingen heeft op dit gebied,  kan het geen kwaad om tegen het licht te houden wat hij doet aan het voorkomen van de ziekte en hoe de werkgever invloed uitoefent op  de werk- en arbeidsomstandigheden.

Hier ligt een belangrijke taak voor uw letselschade advocaat. Hij of zij dient namelijk aan te tonen dat de ziekte die u heeft opgelopen, ook daadwerkelijk is veroorzaakt is doordat de werkgever nalatig is geweest. Dat kan soms heel eenvoudig, bijvoorbeeld als de werkgever u geen preventiemiddelen heeft verstrekt terwijl u met gevaarlijke stoffen moest werken of u niet op de hoogte bent gesteld van de gevaarlijke stoffen waarmee u werkte. Het kan ook minder eenvoudig zijn aan te tonen dat uw werkgever aansprakelijk is. Bij een beroepsziekte of een arbeidsongeval, kan dit tot lange procedures leiden.

Preventie en langs de dokter
Het is daarom van belang dat u altijd goed in de gaten houdt wat voor maatregelen uw werkgever neemt op het gebied van preventie. Krijgt u klachten waarvan u vermoed dat ze door het werk komen? Ga langs de dokter en bouw een dossier op. Dat maakt het later eventueel weer makkelijker om de zaak rond te krijgen.