Steeds vroeger gaan winkels vuurwerk aanbieden, omdat hier ook altijd veel vraag is. Veel mensen willen al vroegtijdig het vuurwerk dat zij afsteken tijdens de jaarwisseling gekocht hebben. Zij hoeven dan niet meer bang te zijn dat het vuurwerk al verkocht is als zij het willen gaan kopen.

Waarom de vuurwerk voorverkoop

Om deze reden kun je al bij veel winkels die rondom de jaarwisseling vuurwerk verkopen, het gewenste vuurwerk reserveren. Ook hebben deze winkels vaak een website waar u al het vuurwerk dat zij willen gaan aanbieden kunt vinden. Op deze sites kunt u vaak wat extra informatie vinden over het vuurwerk. Ook staan hier vaak filmpjes op, zodat u ook de effecten van het vuurwerk kunt zien.

Boerenbond en Welkoop vuurwerk

Bekende vuurwerkwinkels zijn Boerenbond vuurwerk Halfords vuurwerk en vuurwerk. Via deze sites kunt u het vuurwerk reserveren en van tevoren afrekenen. De winkeleigenaren bestellen dan alvast dit vuurwerk, zodat het klaar ligt, zodra het verkocht mag worden. U hoeft deze dan slechts met een bewijs van betaling aan de balie op te gaan halen. Op deze manier voorkomt u ook dat u uren in de rij moet gaan staan om vuurwerk te bestellen en af te rekenen

Ook heeft verkopen van vuurwerk in de voorverkoop van winkeliers velen voordelen. Zo hoeven zij minder vuurwerk op te slaan, waardoor zij minder kosten hoeven te maken. Ook is er minder explosief materiaal aanwezig in de gebouw, waardoor er minder mensen gevaar lopen.

Het is dus zo gek nog niet om vuurwerk aan te bieden in de voorverkoop. Het is goed voor de portemonnee van de winkelier en voor de brandveiligheid.