Het gros van de Nederlanders met een eigen huis maakt aanspraak op de hypotheekrenteaftrek. Een middel van de overheid om de economie en de huizenmarkt te stimuleren. Maandelijks kan het toch al snel enkele honderden euro’s per huishouden schelen. Om in aanmerking te komen voor deze hypotheekrente aftrek moet je aan een aantal zaken voldoen.

Zo moet de hypotheek zijn voor het hoofdverblijf. De rente is niet aftrekbaar als men een tweede woning heeft of een vakantiehuis. Alleen het huis waar men vast woont komt in aanmerking voor de hypotheek rente aftrek.

Er zijn nog een heleboel meer regels maar we willen je aanraden om een adviseur in de arm te nemen die je alles over hypotheken kan vertellen. Het is raadzaam om vergelijkend waren onderzoek te doen naar hypotheken omdat de prijzen nog wel eens willen verschillen van elkaar. Dit kan een grote invloed hebben op de maandelijkse kosten van je hypotheek.

De website van hypotheek rentetarieven vergelijkt alle rente tarieven van de verschillende hypotheek verstrekkers. Er worden meer dan 600 hypotheken met elkaar vergelijken. De laagste rente kan dagelijks worden gegarandeerd door de website. Wilt u meer informatie neem dan contact op met een adviseur of met een van de adviseurs van hypotheekrente adviezen.  Hypotheken zijn complex dus laat je goed adviseren.