Werkgevers moet mensen die ze in dienst hebben kunnen vertrouwen, over het algemeen gebeurt dit ook gewoon. Maar we zijn allemaal bekent met het gezegde ‘een kat in het nauw maakt rare sprongen”. Zo kunnen werknemers die altijd zo betrouwbaar leken en waren toch veranderen en in een noodsituatie misschien toch een greep uit de kassa of kluis doen.

Het constateren er van is meestal niet lastig, daarmee bedoelen we dat een kasverschil snel opgemerkt is. Alleen dan is er nog geen bewijs welke medewerker er verantwoordelijk voor is, en of de medewerker het met opzet heeft gedaan. Naar de politie gaan met vage beweringen heeft geen zin.

Twijfelt u toch zo erg of begint de diefstal frequenter voor te komen? Dan kunt u er voor kiezen om de bedrijfsrecherche te laten komen. Deze mensen zijn specialist op het gebied van frauduleuze praktijken. Deze specialisten gaan opzoek naar de feiten en doen onderzoek naar de fraude binnen het bedrijf. Het kan gaan om diefstal maar om nog veel meer zaken. Denk aan ziekmeldingen, het aannemen van steekpenningen etc. Bij onraad neem dan contact op met de mensen van Rebuss. Rebuss gaat door totdat de onderste steen boven is.

Wacht niet langer, en ga opzoek naar de waarheid.