Het is een vak wat groeit, het vak van de verkeersregelaar. Het is eigenlijk ook logisch want er is veel meer verkeer dan vroeger. Verkeersregelaar zijn vaak het mikpunt van agressie, raar? Nee eigenlijk is dit niet raar aangezien een verkeersregelaar je altijd verteld wat je niet mag doen of waar je niet naar toe mag. Geen prettig nieuws dus. Termen als nepagenten en ga een baan zoeken horen ze regelmatig.

Dodelijk ongeval verkeersregelaar 

Een aantal maanden is een verkeersregelaar overleden nadat er bewust door een automobilist op hem ingereden werd. Dit is natuurlijk verschrikkelijk maar kunnen de verkeersregelaars zelf ook de agressie voorkomen? Waarschijnlijk wel met de juiste trainingen en benaderingswijze.

Door het personeel goed te trainen kunnen gevaarlijke situaties wellicht voorkomen worden. Het is sowieso belangrijk dat de verkeersregelaars inzien dat hun eigen veiligheid voor gaat. Samenwerking met de politie is ook belangrijk is deze tak van sport, misschien moeten de verkeersregelaars wel meer bevoegdheden krijgen. Allemaal lastige kwesties. In dit artikel willen we ook graag van de gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen aan alle automobilisten. Gedraag je een beetje in het verkeer en volg de aanwijzingen van een verkeersregelaar netjes op. Deze mensen doen ook gewoon hun werk, hopelijk wordt ook deze beroepsgroep op termijn geaccepteerd. Al denken wij dat het lastig gaat worden.