Wat betekent eigenlijk het woord  ventilatie? Ventilatie betekent luchtverversvering , het vervangen van lucht in een ruimte. Lucht moet worden ververst omdat de lucht in een ruimte vervuild is. Er zijn meerdere manieren om lucht te verversen in een ruime. Dit kan bijvoorbeeld door een raam op te zetten. Maar men kan ook gebruik maken van mechanische ventilatie.

Nieuwbouw huizen worden standaard voorzien van mechanische ventilatie. Een eenvoudig apparaat zorgt ervoor dat er schone lucht in de kamer wordt geblazen. Voor grotere gebouwen is dit iets gecompliceerder. Daar zijn grotere installaties voor nodig. We kunnen dan denken aan grotere ventilatoren of aan luchtbehandelingskasten. We moeten zeker het belang niet onderschatten van frisse lucht.

Ventilatie is namelijk noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Ventilatoren kunnen ingezet worden om vieze lucht af te voeren maar dus ook om schone lucht aan te voeren. Dit heeft te maken met de vorm en de schoepen van de ventilator. Vieze lucht eruit en schone lucht er in. Op deze manier wordt er een schoon binnen klimaat ontwikkeld.

Beveja is specialist op het gebied van luchtbehandeling, luchtbehandeling wordt steeds belangrijker in een maatschappij waar alles volgens het boekje moet gaan. Wilt u meer informatie over ventilatoren of luchtbehandelingskasten neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.