Loop jij mee met de trends? Dan heb je vast al de laatste apps op je PC, mobiel of tablet en dan heb je natuurlijk ook al Whatsapp op je PC. Lekker mee met de hype en de laatste games spelen via je smartphone, tablet of computer en berichten via Whatsapp sturen via je PC, iPad, Galaxy Tab of een tablet van een ander merk. En laten we de notebooks en laptops niet vergeten, want die doen natuurlijk ook mee. Maar, is de trend wel vol te houden? Want wat vandaag helemaal in is, is morgen al weer uit. Duidelijke voorbeelden zijn sociaal media platforms als bijvoorbeeld Hyves. In de eerste jaren was Hyves helemaal geweldig en werd het door miljoenen mensen gebruikt. De huidige gebruikers zijn vaak kinderen en de eigenaar van Hyves heeft nu zelfs al aangegeven dat Hyves als media platform gaat verdwijnen en dat er allemaal games opgezet gaan worden. Lekker dan, heb je honderden, soms wel duizenden contacten opgebouwd en straks ben je ze allemaal kwijt.

Er zijn zelfs bedrijven die behoorlijk wat inkomsten uit Hyves halen omdat ze zoveel vrienden op Hyves hebben. Deze vrienden hebben zich ooit eens aangemeld omdat ze interesse in het bedrijf of een product van het bedrijf hebben en via de berichtgeving zijn er op deze manier vele verkopen gerealiseerd. Hyves wordt echter zonder pardon stopgezet en veel mensen en bedrijven verliezen op die manier een deel van hun contacten.

Een ander voorbeeld is een game als DrawSomething. Daar hoor je nu eigenlijk ook nog maar weinig mensen over.  Hoe zal dit in de toekomst gaan met de huidige populaire app en platforms. Denk bijvoorbeeld aan Whatsapp, Whatsapp op iPad, Facebook en Twitter. Kunnen we daar nog lang van genieten of gaan die in de toekomst ook op in rook?