Vind je dat jouw kinderen eigenlijk ook te weinig bewegen en te veel alleen maar stilzitten achter de televisie of de computer? Dan zou je er eens over na kunnen denken om een trampoline aan te schaffen. Op trampolines kunnen kinderen zich namelijk heerlijk uitleven en tegelijkertijd trainen ze heel veel spieren. Daarnaast is het ook nog eens erg goed voor het evenwichtsgevoel en voor de coördinatie. Heel veel kinderen zullen het leuk vinden om een trampoline te hebben en hierop te springen. Je hoeft namelijk niet per se heel lenig of atletisch te zijn om op trampolines te kunnen springen.

Veel ouders zijn bang dat hun kinderen van de trampoline af zullen vallen en zijn er daarom huiverig voor om er een aan te schaffen. Veel trampolines zijn echter zo groot dat het bijna nooit zal gebeuren dat ze bij de rand ervan in de buurt komen. De zijkanten hebben namelijk veel minder veerkracht, waardoor ze echt in het midden zullen willen blijven. Als je ondanks die wetenschap toch nog twijfels hebt en het gevaarlijk vindt, kun je ook een trampoline aanschaffen dat uitgerust is met een beschermnet. Dit soort trampolines heeft een net dat omhoog gaat vanaf de rand, waardoor kinderen niet er vanaf kunnen vallen.

Doordat de meeste jeugd het heel erg leuk vindt om op een trampoline te springen, zul je als ouders ze nauwelijks hoeven te stimuleren om erop te gaan spelen. Velen zijn ook bang dat hun kind snel uitgekeken zal zijn op trampolines en dat deze dan alleen maar ruimte staat in te nemen in de tuin. Het kan natuurlijk zijn dat ze de trampoline een poosje minder of niet zullen gebruiken, maar onze ervaring is dat het attribuut voor kinderen zijn waarde blijft houden. Er zijn maar weinig trampolines die verkocht worden en vervolgens nooit meer gebruikt worden.

Al met al zijn er eigenlijk dus alleen maar voordelen aan te dragen voor trampolines. De trampoline is een leuke manier voor jeugd om meer in beweging te zijn, het voelt voor hen niet als sporten maar meer als spelen. Daarnaast zijn trampolines dus ook nog eens veel veiliger dan algemeen aangenomen wordt. Eigenlijk bieden ze dus een ideale manier om kinderen op een leuke manier meer in beweging te krijgen. Aarzel dus niet langer en koop ook een trampoline voor hen, wij kunnen je verzekeren dat het de investering meer dan waard is.