Composiet is een materiaal dat bestaat uit meerdere componenten. Het wordt ook wel een vezelversterkt materiaal genoemd. Door vezels toe te voegen aan kunststof krijgt men een ontzettend sterk materiaal dat ook nog eens heel erg weinig weegt. Composiet is per ongeluk ontdekt door iemand die bakeliet op een kleding stuk knoeide en er achter kwam dat het ontzettend sterk was.

Composiet is nu niet meer weg te denken uit de maatschappij. Bijna elk vliegtuig bestaat grotendeels uit composiet materialen, maar ook in de jachtbouw maakt men veelvuldig gebruik van deze versterkte kunststof. Fabrikanten van composiet hebben hun roots vaak liggen in de vroegere textielindustrie, door hun kennis te combineren komen we tot hele bijzondere composiet materialen.

In de jachtbouw worden hele boten gebouwd van composiet. Vooral wedstrijd boten laten zich hier voor lenen. Aangezien het product in alle vormen kan worden gemaakt en heel licht is komt het de snelheid van jachten ten goede.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van composiet, speciaal gericht op de jachtbouw? Neem dan contact op met FK-composites, een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft op het gebied van composiet jachtbouw. Prijs winnende jachten zijn  gekomen uit de handen van jachtbouwer FK-composites. FK composites is een specialist op het gebied van jachtbouw.