Als consumenten denken we er eigenlijk niet bij na. De weg van de aardappel. Daarmee bedoel ik te zeggen wat gebeurd er allemaal met de aardappel voordat hij in de stamppot verdwijnt of als patatje onder mayonaise komt te liggen. Zo is het met een heleboel producten we weten niet welke weg het aflegt voordat het bij ons in de boodschappen tas verdwijnt.

Het is zeker de moeite om hier eens over te denken, dit zal ons bewuster maken welke moeite er gedaan moet worden om een lekker schone aardappel op ons bord te krijgen. Als een aardappel wordt gerooid moet deze eerst worden gewassen en gesorteerd. Waar het vroeger met de hand ging zijn er nu sorteermachines voor. Deze sorteermachine sorteert de aardappelen op vorm en grote. Als de aardappelen gesorteerd en gewassen zijn kunnen ze in de zak of naar de aardappel verwerkers.

Onze groenten maken vaak vele kilometers voordat ze ons bord bereiken. Een heleboel facetten komen aanbod. Hygiëne, temperatuur, tijd allemaal onderdelen die in deze branche ontzettend belangrijk zijn. DT Dijkstra is specialist op het gebied van sorteermachines. Als u informatie wilt ontvangen over deze machines neem dan gerust een bezoekje aan de website van DT-Dijkstra.