Er zijn veel programma’s en websites op het internet die tegenwoordig erg populair zijn. Een tijdje geleden waren dat sociale media zoals Twitter, maar dat lijkt nu behoorlijk op zijn retour. Net zoals Hyves. Dat staat zelfs al op het punt te verdwijnen. Heb je al die jaren zo je best gedaan om een hechte vriendenkring op te bouwen via Hyves en dan wordt er opeens een gameportal van gemaakt. Maar wat is nu dan wel helemaal hot?

In de eerste plaats is dat bijvoorbeeld Whatsapp op je PC of tablet. Veel mensen hebben Whatsapp op hun mobiel, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om het programma op je computer te installeren. Dat maakt het gebruik van Whatsapp nog een stuk gemakkelijker.

Misschien geeft dit wel een trend aan van apps die vervolgens ook beschikbaar worden op je computer of tablet. Dus eigenlijk weer een verschuiving terug naar de basis Populaire apps van nu zijn bijvoorbeeld dropbox, drum kit en Pro cam, maar ook een simpel en oud-Hollands spelletje zoals boter-kaas-en-eieren is verappt en wordt er veel gedownload en gespeeld.

Ook op het gebied van de sociale media komen er dagelijks wel nieuwe platformen erbij. De popularitteit van Pinterest neemt bijvoorbeeld erg toe de laatste tijd en ook steeds meer mensen gebruiken Instagram. Er zijn zeer veel sociale media en het is lastig om te kiezen wat je wilt gebruiken en waar je het meeste aan hebt. Daarom gaan veel mensen af op wat de veel gebruikte media zij. Logisch ook, want de kans om daar je vrienden op te vinden is ook het grootste. Als je op een onbekend platform actief bent zullen er maar weinig mensen op te vinden zijn die je kent. Whatsapp is dus hot, of het nu op je mobiel, PC of Whatsapp op iPad is.