Het is helemaal van deze tijd om de nieuwste smartphones hebben. Een smartphone wordt steeds compacter en innovatiever. Een telefoon is niet meer alleen iets waarmee u belt en/of sms’t, maar een telefoon kan tegenwoordig worden beschouwd als een kleine handcomputer. Een smartphone los aanschaffen is dan ook een redelijk dure investering, maar ondernemingen maken het in combinatie met een abonnement wel betaalbaar. U betaalt dan een maandelijks bedrag voor een bepaalde bundel. Zo ook met een abonnement van Vodafone of een abonnement van T-Mobile.

Een abonnement is een overeenkomst tussen een leverancier en een afnemer daarvan, de abonnee. De leverancier biedt u bijvoorbeeld een x aantal minuten aan bellen, een x aantal data en een x aantal sms’jes tegen een vast tarief per maand. Hoe groter uw bundel, hoe hoger het bedrag van uw abonnement is, hoe lager uw bundel, hoe lager het bedrag van uw abonnement is.

Vaak is het ook mogelijk om uw abonnement zelf samen te stellen. Zo betaalt u nooit teveel en heeft u een geschikt abonnement voor uzelf. Daarnaast bieden ondernemingen  niet alleen de grootste smartphones in combinatie met een abonnement aan, maar is het vaak ook mogelijk om een simpele mobiel in combinatie met bijvoorbeeld een Smart TV of spelcomputer te krijgen.