Van oudsher hebben veel mensen een riem in de kast liggen. Dit omdat deze riemen vroeger zeer functioneel waren. Deze riemen werden gebruikt om broeken op te hijsen, broeken werden vroeger namelijk niet pasklaar gemaakt. Hierdoor zakten ze regelmatig af. Tegenwoordig zijn riemen niet meer nodig en worden ze dus vooral gebruikt als een modeaccessoire.

Op het moment mag de broekriem weer aanwezig zijn en dus lekker opvallend zijn. Zowel bij dames als heren. Hoe opvallender de riem, hoe mooier wij de riem vinden. Vroeger hadden alle broeken bijna dezelfde gesp, het enige wat van de gesp af te lezen was, was dus vaak het merk. Tegenwoordig is het ook heel belangrijk hoe de gesp eruit ziet. Het is tegenwoordig een sport om een gesp te vinden die zoveel mogelijk opvalt. Om op te vallen heb je een grote gesp tegen. Ook een brede riem is tegenwoordig niet verkeerd. Uiteraard is dit omdat de riem aardig wat gewicht moet dragen met die grote gesp erop, maar ook omdat het mooi wordt gevonden.

Tegenwoordig is de broekriem een hot item en iedereen doet zijn best om een mooie riem te vinden. Om de riem nog meer op te laten vallen, gebruiken mensen allerlei gekleurde riemen. Als je een riem draagt, moet het uiteraard wel een eye catcher zijn.

Kortom, als je een leuke modieuze riem wilt hebben, kijken dan vooral naar brede riemen met grote gespen, met opvallende kleuren. Hoe opvallender de riem, hoe modieuzer je bent.