Poedercoaten is een oppervlakte behandeling voor metaal, het wordt ook wel poederlakken genoemd. Het is een elektrostatisch verfproces. Dat wil zeggen dat de deeltjes die op het metaal worden gespoten zich direct hechten op het metaal. Als het poeder zich op het metaal bevindt gaat het product in een oven waar het wordt verhit. Door het verhitten van het poeder vloeit het over in een gladde laag. Na het drogen van deze laag is de poeder meteen hard en biedt het bescherming aan het metaal.

Poedercoaten kent een aantal voordelen:

  • Poedercoaten biedt bescherming aan het metaal
  • Poedercoaten kan in verschillende vormen, zo kan de structuur worden aangepast maar kan ook kan er gekozen worden voor glans of mat.
  • Poedercoaten kan gedaan worden in alle beschikbare ral kleuren die er zijn

Poedercoaten is niet iets wat je zelf kunt, dit moet gebeuren door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen van deze poedercoat lagen. Het aanbrengen van een laag moet foutloos gebeuren omdat er anders altijd fouten te zien zijn.

Straalbedrijf Asten in Asten is specialist op het gebied van poedercoaten. Mocht u vragen hebben over een te coaten object neem dan contact op met Straalbedrijf Asten. De specialist in oppervlakte behandelingen.