Paranormale begaafdheid, de meningen zijn er over verdeeld of dit nou daadwerkelijk bestaat of niet. Sommige mensen vinden het onzin en maken helderzienden belachelijk, terwijl andere mensen van zichzelf weten dat ze paranormaal begaafd zijn. Ondanks de meningsverschillen is paranormale begaafdheid wel erg populair. Zelfs op televisie wordt het steeds populairder, zoals het programma met Derek Ogilvie.

Over paranormale begaafdheid
De betekenis van paranormale begaafdheid is enorm breed. Het kan namelijk diverse dingen bevatten. De definitie van paranormaal is dat er iets is dat men niet kan verklaren. Over het algemeen zijn er veel jonge kinderen die paranormaal begaafd zijn. Dit wordt vastgesteld doordat zij dingen weten die ze eigenlijk helemaal niet zouden kunnen weten. Onder paranormaal begaafdheid wordt ook gezien dat men de gevoelens van een ander kan aanvoelen. De kinderen kunnen echter geen logische verklaring geven voor de dingen die zij weten of voelen. Paranormale begaafdheid kent dus diverse vormen.

Helderzienden, helderwetend en heldervoelend
Veel voorkomende paranormale activiteiten zijn contact hebben met overledenen, helderzienden, helderwetend en heldervoelend. Mensen die deze over een van deze paranormale begaafdheden beschikken worden ook wel met speciale namen benoemd. Zo worden mensen die contact kan hebben met overledenen ook wel een mediums genoemd. Helderzienden worden ook wel paragnosten genoemd.

Ondanks dat de meningen erg zijn verschilt over paranormale begaafdheid is de interesse er in enorm hoog. Zo zijn er diverse programma’s op televisie waarbij mediums of paragnosten laten zien wat zij kunnen. Hierbij kun je denken aan Char en Derek Ogilvie. Zij zijn beide erg bekend geworden om hun paranormale begaafdheid.