Wanneer men het woord paranormale begaafdheid hoort wordt er al snel gedacht aan het contact hebben met overledenen. Dit is inderdaad een vorm van paranormale begaafdheid. Er zijn echter nog veel meer vormen van paranormale begaafdheid. Enorm veel mensen beschikken over een paranormale begaafdheid.

Paranormale begaafdheid
Wanneer men paranormaal begaafd is kan men dingen zien of voelen waarvoor geen logische verklaring is. Het kan dus zo zijn dat iemand die paranormaal begaafd is dingen weet van onbekende mensen. Hiermee wordt dan ook vaak bewezen dat paranormaal begaafdheid bestaat. Paranormaal begaafd zijn kan echter enorm divers zijn. Contact hebben met overledenen is een vorm van paranormale begaafdheid. Mensen die over deze vorm beschikken worden ook wel mediums genoemd. Daarnaast kunnen mensen ook helderziend zijn. Helderzienden worden ook wel paragnosten genoemd. Zij kunnen bijvoorbeeld iets uit de toekomst zien.

Populariteit zichtbaar op tv
Sommige mensen vinden het erg moeilijk om te geloven in paranormale begaafdheid. Veel Nederlanders vinden zichzelf er te nuchter voor en denken dat het allemaal onzin en vooruit bedacht is. Er zijn diverse tv programma’s die mensen er van proberen te overtuigen dat paranormale begaafdheid wel bestaat. Een voorbeeld hiervan is het programma van Derek Ogilvie. Hij praat met overledenen en geeft boodschappen door aan de nabestaanden.

Paranormale begaafdheid komt erg veel voor bij jonge kinderen. Zij weten bijvoorbeeld dingen van hun ouders of familie die ze eigenlijk niet zouden kunnen weten. Hoe ze dit weten kunnen ze zelf niet uitleggen. Veel kinderen groeien na een aantal jaar over hun begaafdheid heen en kunnen zich er dan weinig tot niets meer van herinneren.