Om metaal en ijzer een langere levensduur te geven moeten de materialen worden behandeld. Er zijn diverse oppervlakte behandelingen geschikt om metaal langer mee te laten gaan. Zo is het mogelijk om metaal te laten spuiten of men laat het voorzien van een chroom laag.

Wat ook een mogelijkheid is om metaal langer mee te laten gaan en ook nog eens stoot vaster te maken is poedercoaten. Bij poedercoaten wordt een poeder op het metaal gesproken dat aan het oppervlakte hecht omdat de deeltjes statisch geladen zijn. De poeder op het oppervlakte wordt daarna verhit in een over totdat het uitsmelt tot een mooie egale laag. Er zijn verschillende soorten poeders waardoor er verschillen in de structuur en of glans kunnen ontstaan.

Poedercoaten is bestendiger dan normaal spuit werk, metalen die in het dagelijkse werk te maken krijgen met zware omstandigheden zijn meestal gepoederd. Ook als je velgen van de auto bijvoorbeeld versleten zijn kunnen deze worden voorzien van een nieuwe coating waardoor ze daarna er weer geweldig uitzien.

Bent u opzoek naar meer informatie over een coating ga dan eens naar de website van Straalbedrijf Asten. Daar vindt u alles over poedercoaten en de mogelijkheden daarvan. De website is www.straalbedrijfasten.nl