Afgelopen jaar kwam dan eindelijk mijn grootste droom uit. Samen met drie vrienden ging ik op safari in Zuid-Afrika. Een land dat veel te bieden heeft, maar ik wou meer van de wereld zien, en gezien de Nederlandse invloeden dat Zuid-Afrika heeft, stond dat land juist bij mij op nummer één. Het is niet een goedkope trip, maar dat mijn vrienden en ik genoten hebben van het land Zuid-Afrika mag duidelijk zijn.

Geweldige wijnproeverijen

De safari was top, en wij hebben allerlei geweldige dieren mogen spotten. Het leek alsof je met een jeep door een dierentuin reed, alleen waren er nu geen andere bezoekers.

Het meest verbazingwekkende is dat niet de safari mij het meest is bij gebleven van de geweldige vakantie, maar dat juist een wijnroute in de Westkaap het meest mooie was van de vakantie. Wij zijn getipt door andere toeristen die wij daar tegenkwamen, en die ook hebben genoten van de wijnproeverijen.

De wijnroute die wij hebben gemaakt ging van het Stellenbosch, Franschhoek, Robertson naar Worchester. De wijnen waren heerlijk en ze bewaarden al hun wijnen in geweldige wijnrekken. Een wijnrek heb ik bovendien gelijk aangeschaft toen ik in Nederland was, aangezien dit zoveel klasse uitstraalt, en bovendien zeer nuttig is voor bijvoorbeeld de wijnen die hierdoor beter rijpen.