Mijn broer heeft een tijdje geleden een flinke blessure opgelopen met voetbal. Hij was een goede spits, maar hij brak zijn voet toen hij vol tegen een paal aanliep, nadat hij de bal in het doel wou glijden. Zijn voet was niet meer in goede staat, waardoor mijn broer lange tijd niet meer gewerkt had, aangezien hij moeite had met lopen. Gelukkig bood sociale werkplaats Ede ons de perfecte uitkomst, want dankzij sociaal werkplaats Ede kan mijn broertje weer werken. Zij hebben hem een baan aangeboden, waardoor hij nu weer onder de mensen is en weer hard kan werken.

Sociale contacten en bezig zijn

Mijn broer heeft dankzij sociale werkplaats Ede een heleboel leuke vrienden gemaakt. Mijn broer zat tijdens zijn blessure veelvuldig thuis, maar tegenwoordig gaat hij vaak na het werk nog een drankje doen met zijn collega’s. Ook zat mijn broer vaak thuis zich te vervelen, terwijl hij nu veelvuldig bezig is met zijn werkzaamheden.

Een sociale werkplaats is in allerlei verschillende opzichten iets positiefs. De werknemers leveren arbeid, en daarnaast biedt de werkgever aan de werknemer werk, sociale contacten en meer. Hij heeft bij de sociale werkplaats geleerd om allerlei goederen te verpakken in bijvoorbeeld doosjes, zakjes of anders.