Dating is een Engelse term dat tegenwoordig een woord dat steeds vaker gebruikt wordt. Het woord ‘dating’ staat voor het hebben of maken van afspraakjes met een kandidaat-partner. De essentie van daten is dat twee personen die elkaar nauwelijks of überhaupt niet kennen, tijdens een date nader tot elkaar komen. Maar welke vormen van dating zijn er nu eigenlijk?

Blind date

Een blind date is een date tussen mensen die elkaar nog niet eerder gezien hebben. Een blind date kan geregeld worden door kennissen of vrienden van de betrokkenen of door via een daarvoor opgerichte relatiebemiddelingsbureau.

Speeddating

Een speeddate is een moderne vorm van dating. Op één avond maakt een x aantal vrouwen met een x aantal mannen kennis met elkaar. Ze krijgen ongeveer 2 à 5 minuten om met elkaar te praten. Vervolgens kruis je op je matchkaart een ja of nee aan. Hebben beiden gesprekspartners een ja ingevuld, dan is er een match en heeft u de mogelijkheid om te daten.

Online dating

Online dating is hedendaags een zeer populair begrip. U kunt online op zoek gaan naar de voor u geschikte date. Bent u op zoek naar een sexdate? Dan kunt u naar de daarvoor geschikte seksdate sites. Bent u juist op zoek naar iets oudere partner? Dan schrijft u zich in voor een datingsite wat zicht richt op de ouderen. Het internet heeft het allemaal voor u.