Als u in het bezit bent van een website die al bezoekersaantallen trekt dan is het belangrijk om uw bezoekersstatistieken goed te analyseren. U kunt hier namelijk verschrikkelijk veel handige informatie uithalen die u weer kunt gebruiken om uw website nog beter in te richten.

Meten = Weten

Met het gratis bezoekers analyse programma Google Analytics kunt u belangrijke gebeurtenissen op uw website grondig onderzoeken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u dagelijks veel bezoekers op uw website trekt maar dat het merendeel van uw bezoekers al direct wegklikt als zij op uw pagina terecht komen. Dit kan in de praktijk verschillende oorzaken hebben. Misschien zitten er bijvoorbeeld slordige taalfouten in uw website of bieden de gebruikte afbeeldingen op de pagina geen meerwaarde. Het kan ook zo zijn dat de teksten niet prettig lezen of dat de pagina niet goed wordt weergegeven op bijvoorbeeld een tablet of smartphone.

Online-marketing-bureau

Het gebruik van een landingspagina

Als u een pagina wilt optimaliseren voor één specifiek product of dienst dan noemt men dit ook wel een landingspagina. Het kan verstandig zijn om gebruik te maken van landingspagina’s aangezien uw bezoekers dan enkel de belangrijke informatie over een product of dienst krijgen die ze willen lezen. Daarnaast is een landingspagina vaak zo optimaal mogelijk ingericht waardoor uw bezoekers sneller een actie willen uitvoeren op uw website. Lees het complete artikel over het gebruik van een landingspagina.