simkaartVoor het gebruik van een mobiele telefoon heb je in Nederland een telefoonkaart nodig. Er is een keuze uit twee soorten telefoonkaarten. Het abonnement of een kaart waar je van te voren betaalt voor nog te gebruiken belminuten of smsjes. In het volgende artikel lees je meer over de werking van de prepaid simkaart.

Wat is de goedkoopste prepaid simkaart?

De goedkope prepaid kaarten zullen je aangeboden worden voor verschillende bedragen. Vaak krijg je bij aankoop van een prepaid het te betalen bedrag terug in tegoed. Maar tegenwoordig willen de prepaid simkaart aanbieders graag klanten werven dus krijg je voor bij aankoop van een simkaart van €5 zelfs wel eens €10 starttegoed.

Hoe werkt de prepaid simkaart?

Je betaalt van te voren geld via internet of je koopt een beltegoed kaart waar je een code vindt die je in moet invoeren op de telefoon met de prepaid simkaart. Als je de code invoert zal het tegoed op uw goedkope simkaart terecht komen. Het systeem via internet werkt met een beveiligings smsje naar je mobiele nummer zodat er geen fraude gepleegd kan worden.

Wat heb je nodig voor de goedkoopste prepaid simkaarten?

Als je de keuze hebt gemaakt voor een goedkope prepaid simkaart dan heb je wel een telefoon nodig die daar geschikt voor is. Een telefoon moet dan simlock vrij zijn. Dit houdt in dat er prepaid simkaarten van andere aanbieders in moeten kunnen. Bij een telefoon met een abonnement kun je de telefoon vaak na de abonnementsperiode simlock vrij laten maken.