Whatsapp is natuurlijk de hype van de afgelopen tijd. Lekker gemakkelijk voor op je telefoon en ten opzichte van SMS en Twitter heeft Whatsapp natuurlijk grote voordelen omdat je er een onbeperkt aantal tekens op kwijt kunt. Ideaal voor op je mobiel dus, maar hoe zit dit met andere apparaten. Whatsapp op je tablet zou immers ook ideaal zijn, maar kan dat überhaubt?

Het antwoord daarop is nee, maar toch ook weer ja. Whatsapp zelf biedt geen mogelijkheden voor andere gebruik dan op de mobiel. Ondanks de vraag naar het gebruik van Whatsapp op andere apparaten zoals je PC, laptop, iPad of Galaxy voorziet Whatsapp hier niet in. Maar waar een vraag is zijn er ook mensen die op deze vraag inspringen en daarom verschijnen er steeds meer instructies en handleidingen op het internet met tekst en uitleg over het installeren van bepaalde programma’s die het toch mogelijk maken om Whatsapp te laten draaien op andere apparaten.

Veel mensen hebben deze mogelijkheden al ontdekt en hebben via een doe-het-zelf handleiding het toch voor elkaar gekregen om Whatsapp draaiende te krijgen op hun tablet. Net zoals bij veel apps die eerst niet werken op je tablet moet je je tablet vaak eerst jailbreaken om vervolgen met gedownloade software bepaalde aanpassingen te doen waardoor het toch mogelijk is om via een omweg Whatsapp draaiende te krijgen. Eigenlijk houd je de app dan een beetje voor de gek waardoor het denkt gewoon op een mobiel te draaien terwijl dit niet het geval is. Dat zal jouw verder een zorg zijn, als het maar goed werkt.