Als je een oude auto hebt dan kan de dag eraan komen, dat hij het niet meer doet. Het kan zo zijn, dat de oude auto niet mee wil starten of dat hij niet meer de APK komt. Als de auto niet door de APK komt dan krijg je vaak een lijst met zaken om te repareren. En soms is die lijst of te lang of zijn de kosten te hoog om de reparaties nog uit te voeren. Het is dan verstandiger om afscheid te nemen van de auto. Misschien dat je er nog een koper voor kunt vinden? Of moet hij naar de autosloop?

Het toch eerst zelf proberen?

Mogelijk wil je eerst zelf proberen om de auto te verkopen. En dit kun je natuurlijk doen door de oude auto op het internet te zetten. Met de hulp van websites als marktplaats of speurders kun je de oude auto mogelijk nog verkopen. Misschien heeft iemand specifieke onderdelen nodig van een soortgelijke auto en kan hij je oude auto goed gebruiken. Een uitgelezen kans om nog een leuk bedrag voor je auto te krijgen.

Wat als het niet lukt?

Als er geen koper op je advertenties komt om je oude auto te kopen dan kun je altijd nog overstappen op plan b. En plan b is natuurlijk om je auto aan te bieden aan een autodemontage bedrijf. Een autosloop bedrijf koopt graag je auto op. In de meeste gevallen krijg je nog een leuk bedrag voor de oude auto. Wat echter belangrijker is, is dat de oude auto je niet meer in de weg staat en dat hij niet meer op jouw naam staat! Je bent niet meer de eigenaar van de auto en bent dus niet verantwoordelijk voor wegenbelasting of andere zaken. En dat is wel een fijn gevoel. Toch?!