Alhoewel het niet algemeen bekend is, wordt de satelliet (of schotel) veel ingezet om op het internet te gaan. Om het internet op te kunnen, is er echter wel een speciale schotel noodzakelijk. U kunt dus niet met iedere schotel op het internet gaan. De schotel dient te kunnen verzenden, maar ook te ontvangen. Naast deze speciale schotel is er ook een abonnement bij een satelliet internet provider noodzakelijk. Als dit alles aanwezig is, dan kan via de schotel het internet op gaan erg lekker lopen. Satpower is marktleider op dit gebied.

Snelheid schotel internet

 

Het is op het gebied van snelheid vergelijkbaar met een ADSL verbinding zoals veel mensen die wel kennen. Hiermee kunnen dus flinke snelheden worden gerealiseerd, onafhankelijk van uw locatie. Mariniers en soldaten in oorlogsgebieden gebruiken de satelliet bijvoorbeeld ook om met het thuisfront te communiceren. Er zijn dus vele mogelijkheden als het om internet en de satelliet gaat.

Andere toepassingen satelliet

Maar niet alleen consumenten en soldaten kunnen profiteren van het internet op via satelliet. Ook  voor consumenten is het zeer interessant. Omdat de locatie geen rol speelt is het voor consumenten in het zogenaamde buitengebied ook een goede oplossing. Deze mensen zijn op dit moment niet in staat om internet aan te vragen, ADSL of kabel internet is er simpelweg niet leverbaar.

Denk bijvoorbeeld aan boerderijen of andere huizen in verlaten gebieden. Voor deze mensen is satelliet internet een absolute meevaller. Ze kunnen nu snel het internet op, en weer meedoen met de rest van ons land. Bedrijven in het buitengebied beschouwen de satelliet ook als een oplossing voor hun problemen. Waar ze vroeger met een heel kantoor op een trage telefoonverbinding moesten werken, kunnen ze nu via de schotel van breedband internet gebruik maken. De satelliet bied dus veel oplossingen voor bedrijven, soldaten en consumenten.