Het op Facebook inloggen kan nogal eens lijden tot frustraties bij enkele mensen. Dit komt vooral omdat er nog niet echt een gemakkelijke én veilige manier bestaat om dit te doen. Veel mensen vergeten hun wachtwoord of veranderen deze zo vaak dat ze de draad helemaal kwijt zijn. Je wachtwoord door de browser op laten slaan kan namelijk gevaarlijk zijn wanneer je dit op een openbare computer doet. Vandaar de keus elke keer handmatig in te loggen.

Tegenwoordig zit je niet meer alleen achter een PC te internetten. Je werkt op je laptop, doet je games op een Xbox of Playstation, zit op de bank met je iPad en bent onderweg bezig op je iPhone. Via al deze apparaten kun je je Facebook account ophalen, maar dit zorgt er ook voor dat je elke keer moet inloggen. Bij apps op je smartphone kun je je wachtwoord laten opslaan aangezien jij toch de enige bent die op die telefoon op Facebook zit.

Bij spelcomputers en PC’s wordt dit al anders omdat ook medebewoners toegang kunnen hebben. Je bent dan wat huiveriger op het feit dat je niet uitlogt op Facebook omdat anders anderen in jouw account kunnen komen.

Het elke keer opnieuw moeten inloggen is daarom niet altijd even gemakkelijk. Soms werken de servers van Facebook niet mee waardoor controle op gebruikersnaam en wachtwoord niet mogelijk is en je niet kan inloggen. Een andere keer ben je vergeten welk wachtwoord je ook al weer gebruikt.

Het moet maar eens tijd worden voor een makkelijke, snelle en veilige oplossing voor dit probleem.