Facebook is ‘s werelds meest gebruikte social network. Dit betekent dat veel mensen er veel gebruik van maken. Sommigen maken het zelfs zo bont dat de digitale wereld ze meer bezig houdt dan de werkelijkheid. Uren zitten ze naar het scherm van hun mobiel, tablet of computer te staren. Ze weten alles over anderen want elke update en like die binnenkomt wordt gelezen en bijgehouden.

Deze Facebook junkies zijn een ware plaag in het dagelijks leven. Enig sociaal contact met deze mensen is niet mogelijk, of het moet uiteraard via de digitale weg gebeuren. Op straat loop je tegen ze op, staan ze in de weg en lopen ze doelloos als zombies naar hun scherm te staren. Tijdens uitjes lijkt het alsof de mobiel vastgeplakt zit aan hun hand, elke minuut schuiven de ogen weer de kant van het scherm op om die ene update te lezen.

De Facebook verslaving is een ware hel voor omstanders. De beste manier om er mee om te gaan is ze te negeren. Zowel online als offline. Wellicht komen ze dan ooit nog eens tot zinnen. Het werkt natuurlijk ook om je Facebook te verwijderen. Zo dalen het aantal vrienden van dit soort junkies en is het plezier al snel er vanaf.