Als je op vakantie wilt naar Ibiza dan moet je er snel bij zijn om te boeken. Een vakantie Ibiza is namelijk erg gewild en veel mensen boeken hun vakantie al in december of januari. Veel mensen krijgen dan hun 13e maand uitbetaald of hebben een ander voordeeltje dat zij via hun werkgever ontvangen. De een kiest ervoor om dat uit te geven aan oliebollen en vuurwerk maar veel mensen besluiten dit geld te besteden aan de vakantie.

Om een extra incentive te bieden voor de mensen die overwegen hun vakantie al vroeg te boeken geven veel reisaanbieders ook nog eens een vroegboekkorting. Deze korting kan oplopen tot zo’n 15% en biedt dus een behoorlijk voordeel als je een vakantie wilt boeken. Sommige vakanties kosten al gauw zo’n 3000 euro en dus kun je in dat geval bijna 500 euro besparen. Dat is dus zeker wel de moeite waard.

Je kunt ervoor kiezen om je vakantie naar Ibiza later te boeken, maar dan kun je met twee problemen kunnen krijgen. Ten eerste is het zo dat je waarschijnlijk meer moet betalen, omdat je niet kunt profiteren van de vroegboekkorting. Mogelijk heb je geluk als het om een last-minute gaat en heb je toch nog korting, maar voor Ibiza geldt dit vaak niet. Ook is het zo dat je een beperktere keuze hebt als je jouw vakantie later in het jaar boekt. Het kan zijn dat de vakantiebestemming van jouw keuze niet meer beschikbaar is en dat je het moet doen met een tweede of derde keus.