Het is belangrijk dat u met enige regelmaat uw hondenkussen te wassen. Bovendien raden wij eveneens aan om de hoes van uw kussen jaarlijks te vervangen. Het hondenkussen is een bron van bacteriën en kan een gevaar vormen voor zowel mens als dier. Om schimmel, bacteriën en ongedierte geen kans te geven hebben wij een aantal tips voor u, om op te letten bij de aankoop en het gebruik van uw hondenkussen.

Zorg er altijd voor dat wanneer u gaat winkelen voor hondenkussens, u een model neemt waarbij de hoes afneembaar is. Wanneer dat het geval is, kunt u deze wassen in de wasmachine. Kijk vooraf goed op welke temperatuur u het hondenkussen mag wassen. Idealiter zou u de hoes op 95 graden mogen wassen, maar voor sommige hoezen geldt een maximum van 60, of soms wel 40 graden. Bij deze lagere temperaturen worden niet alle bacteriën gedood.

Daarnaast is het van belang dat u kiest voor een hondenkussen met een ritssluiting. Hondenkussens met bijvoorbeeld een klittenband-sluiting zijn moeilijk schoon te maken en raken na  verloop van tijd vol met hondenhaar. De haren zijn lastig te verwijderen uit het klittenband en vormen zodoende weer een gevaar voor de gezondheid van zowel uw hond, uw kinderen, als voor uzelf.

Wanneer u sprays gebruikt, voor het opfrissen van uw hondenkussen of hondenkussens, zorg er dan voor dat deze spray niet alleen antibacterieel is, maar ook veilig voor uw hond. Veelal zijn dergelijke schoonmaakmiddelen niet diervriendelijk en daardoor niet geschikt voor het gebruik op hondenkussens. Mocht u toch dergelijke middelen willen gebruiken, zorg dan in ieder geval dat u nog steeds met enige regelmaat uw hondenkussen blijft wassen in de wasmachine.

Tot slot willen wij u aan raden om na aanraking van hondenkussens, uw handen goed te wassen. U kunt contact voorkomen door bijvoorbeeld meerdere hondenkussens aan te schaffen, zodat u deze niet van hot naar her hoeft te slepen.

De hypoallergene hondenkussens van Doc Bed worden door ons aangeraden. Niet alleen voldoen deze kussens aan de eerder genoemde eigenschappen, zij zijn eveneens geschikt voor honden met een mijtenallergie. Indien u meer informatie wilt wat betreft de hygiëne van hondenkussens of andere producten voor uw hond, kunt u terecht op onze website.