Heeft u een grote voorraad aan wijn, dan is het aan te raden om deze in de daarvoor gemaakte wijnrekken te bewaren. Men kan kiezen voor een strak wijnrek of voor een klassieker model. Wijnrekken zijn er namelijk in allerlei vormen, soorten en maten.

Kurk vochtig houden

Een fles moet liggend bewaart worden om de volgende redenen in geval dat de kurk er nog opzit. Een fles wijn moet liggen zodat de kurk vochtig wordt gehouden. Is de kurk niet vochtig dan zal deze uitdrogen en vervolgens krimpen waardoor er lucht bij de wijn komt. Dit gaat ten koste van de smaak van de wijn en u kunt niet meer optimaal genieten van uw glas wijn.

Verder zit er in wijn vaak ook bezinksel. Zodra een fles rechtop staat gaat al het bezinksel naar de bodem en dit zal daar vervolgens niet meer wegkomen. Het kan een bittere zanderige smaak geven. Toch is het zo dat zodra u een fles wijn liggend bewaart, u deze een dag van te voren rechtop moet zetten. Hierdoor zal eventuele bezinksel door de wijn gaan zweven.

Bewaar uw wijnflessen dus in een daarvoor gemaakt wijnrek. Hiermee voorkomt u uitdroging van de kurk, waardoor er dus geen lucht bij de wijn kan komen. Dus wilt u maximaal genieten van uw wijn, zet deze dan liggend in uw wijnrek.