Kleurplaten zijn immens populair, jaarlijks zoeken er meer dan 500.000 mensen naar kleurplaten online, hierdoor is de concurrentie ook moordend in deze branch. Je ziet vaak dat niet alleen kinderen naar kleurplaten zoeken, maar ook nog steeds verschillende oudere mensen. Kleuren blijft gewoon leuk!

Hoe maak ik een kleurplaat van mijn foto?

Een belangrijk aspect in het realiseren van kleurplaten is het softwareprogramma, je kunt tegenwoordig gratis trials downloaden van “Adobe Photoshop”, het maakt in principe niet uit welke versie je nou download, alle versies werken hetzelfde. De trials werken 30 dagen, dus na 30 dagen moet je hier een oplossing voor zien te bedenken.

Hoe gaat het in zijn werk:

Allereerst is het belangrijk dat je een foto uitkiest. Het is belangrijk dat je een duidelijke foto kiest die in een heldere buitenomgeving is gemaakt. Donkere foto’s doen het namelijk zeer slecht en zal uiteindelijk een slechte kwaliteit kleurplaat opleveren. Je kunt de foto inladen door linksbovenin op “Menu > Open” te klikken. Je kunt nu je foto selecteren waar je deze hebt opgeslaan.

Het belangrijke aspect voor het maken van kleurplaten zijn de filters van Photoshop. Je kunt door het gebruiken van de juiste filters de kleuren uit de foto halen en de lijnen zwart maken. Deze kun je dan doormiddel van een bepaalde opacity weer versterken. Het gaat hierbij om de volgende filter:
Sketch. De Sketch filter geeft je de mogelijkheid om een “Stamp” van je foto te maken en deze stamp methode kun je weer op verschillende manier belichten. Je kunt deze mogelijkheden bekijken via de bovenste navigatiebalk “Filter” > “Sketch” > “Stamp”. Je moet de perfecte balans tussen zwart en wit zien te vinden in de “Stamp” optie, omdat je hiermee je kleurplaat een stuk duidelijker kunt maken.

Succes met het samenstellen van jouw kleurplaten en zorg dat je plezier hebt in het maken van kleurplaten. Ben je opzoek naar kleurplaten, knutselprojecten of spelletjes? Bekijk dan de links in dit artikel!