De hypotheekrente blijft maar dalen. Dit bleek uit cijfers van de hypotheekshop. Daarom is dit het moment om hierin in te stappen en opzoek te gaan naar jou beste hypotheekleverancier. Dit is dus jouw moment om een hypotheek af te sluiten. Maar wat zijn nou de meest voorkomende hypotheken?

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek betaalt u elke maand een ander bedrag. Aan het begin zal dit bedrag hoger liggen in vergelijking tot het bedrag dat u aan het einde van uw periode moet aflossen. Voorbeeld: U lost gedurende een periode van 15 jaar – elke maand 1/180 van de oorspronkelijke lening af. Daarnaast betaalt u nog de rente over de openstaande schuld.

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u elke maand hetzelfde bedrag. Aan het begin bestaat uw aflossing vooral aan de rente, aan het einde van de looptijd uit aflossing.

Aflossingsvrije hypotheek

Gedurende de looptijd van uw hypotheek betaalt u alleen de rente. Dit levert relatief de laagste maandlasten op. Houdt er echt rekening mee dat u naar 30 jaar geen recht meer hebt op hypotheekrenteaftrek.

Zoek voordat u een hypotheek afsluit goed uit welke hypotheek het best bij u past. Het is een grote beslissing, dus kom erachter welk van deze hypotheken het meest geschikt is voor u.