Payrolling een begrip wat steeds vaker gebruikt wordt. Een payroll-aanbieder neemt jouw personeel op papier in dienst en wordt hiermee juridisch gezien de werkgever van uw personeel. Dit is dan ook gelijk het grootste verschil tussen payrolling en salarisadministratie. Het is namelijk zo dat bij het laatstgenoemde de ondernemer juridisch gezien nog wel gewoon de werkgever is.

Welke taken worden overgenomen?

Het pay-roll bedrijf neemt juridisch gezien dus uw werknemers over. Hierbij komt dus ook gelijk dat het pay-roll bedrijf meteen de arbeidsrechtelijke risico’s over neemt. Dit betekend dus dat alle administratieve handelingen in handen komen van het pay-roll bedrijf. Denk hierbij aan het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, ontslagprocedures, loondoorbetalingen en de verwerking van bijvoorbeeld de CAO- en wetswijzigingen.

Welke taken behoudt de ondernemer?

Jij als onderneming blijft wel gewoon de belangrijkste kernzaken zelf bepalen. Denk hierbij aan het aannemen van nieuwe werknemers, de hoogte van het salaris van uw werknemers en andere interne zaken binnen het bedrijf die voor zowel het bedrijf als voor de medewerkers van belang zijn. Er veranderd dus verder niets op de werkvloer.

Door het werken met payroll beperkt u de personele rompslomp tot het doorgeven van gewerkte uren en het betalen van één inkoopfactuur. Het neemt tijd weg, maar daar tegenover verwacht de payroller natuurlijk ook betaald moet worden voor zijn geweldige diensten.