Voor mijn hond ben ik op zoek naar een geschikt hondenkussen. Ik heb een tijdlang rondgekeken op internet, maar ik zag door de bomen het bos niet meer. Het aanbod van hondenkussens is zo enorm dat ik niet zo goed weet waar ik nu wel en niet op moet letten. Ik heb van een collega begrepen dat het in ieder geval belangrijk is om een hondenkussen in de juiste maat aan te schaffen. Ik heb een Jack Russell Terrier, dus ik heb naar alle waarschijnlijk maar een klein kussentje nodig. Ik begreep al dat de kleinste maatjes geschikt waren voor mijn hondje en dat vooral eigenaren van grote honden op moesten letten dat ze niet een te klein hondenkussen zouden aanschaffen.

Ik wil mijn hondenkussen alleen binnen gebruiken. Ik zag dat er hondenkussens waren voor specifiek buiten gebruik of binnen én buiten gebruik, maar aangezien ik geen tuin heb ik is een kussen geschikt voor buiten gebruik eigenlijk overbodig. Bovendien gebruik ik nu die enkele keer in plaats van een hondenkussen vaak gewoon een grote handdoek waar hij op kan liggen. Voor binnen wil ik echter gewoon iets hebben dat wat lekkerder ligt. Het budget dat ik heb uitgetrokken voor een nieuw hondenkussen is ongeveer vijftig euro.

Zijn er verder nog bepaalde factoren waar ik op moet letten wanneer ik op zoek ga naar geschikte hondenkussens? Wat zijn bijvoorbeeld goede merken? En hoe belangrijk zijn mijtenvrije hondenkussens? Mijn hond is niet allergisch, maar ik had gelezen dat honden wel op termijn allergieën kunnen ontwikkelen. Kunnen deze mijtenvrije hondenkussens dat helpen voorkomen? Maakt het bovendien nog uit wat voor soort voering je neemt? Ik zag op internet namelijk hondenkussens met een pittenvoering. Echter twijfelde ik of dat niet de ruggenwervel van mijn hond zou kunnen beschadigen.

Als iemand mij zou kunnen adviseren, dan zou ik dat heel erg op prijs stellen. Misschien dat iemand een goed merk hondenkussens weet?

Bedankt,

Jonathan