Een VvE, ook wel Vereniging van Eigenaars genoemd, is in Nederland een vereniging van de eigenaren van de appartementsrechten van de woningen die tot een bepaald appartementencomplex behoren. De VvE zorgt voor het regelen van het onderhoud van het appartementsgebouw en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren. Dit betekend dat als u lid bent van een VvE, dat u gezamenlijk verantwoordelijk bent voor uw appartementencomplex.

(Mee)betalen

Stel u woont op de begane grond van een appartementencomplex dat meerdere verdiepingen en vanaf de bouw al een lift heeft. U woont op de begane grond en maakt dus nooit gebruik van de lift. Dan zou u afhankelijk van het splitsingsreglement toch mee moeten betalen aan bijvoorbeeld onderhoud of reparatie van de lift. Maar het kan ook zijn dat er in de splitsingsreglementen staat dat onderhoud of reparatie alleen voor de bewoners vanaf de 2e verdieping en hoger is en dus voor u als begane grond bewoner er helemaal geen kosten zijn bij een onderhoud of reparatie aan de lift.

Lid worden van een VvE

Bent u op zoek naar VVE beheer in Amsterdam of naar VVE beheer in Utrecht? Wilt u uw VVE ook goed laten organiseren zodat u er zeker van bent dat dit goed gebeurd en daarnaast ook nog geld besparen? VVE beheer in Amsterdam helpt u hierbij!