Heeft u een arbeidshandicap of bent u langdurig werkloos? Dan is een sociale werkplaats iets voor u. Een sociale werkplaats is een werkplaats die mensen aan het werk zet, die niet terecht kunnen in een regulier bedrijf. Zij vinden geen baan in een regulier bedrijf door verschillende factoren, denk aan bijvoorbeeld privé gebeurtenissen / problemen, mentale en fysieke beperkingen maar ook gezondheidsproblemen of korte scholing. Sociale werkplaats Hengelo en sociale werkplaats Almelo zijn een goed voorbeeld hiervan.

Dit is uw kans om te werken

Een sociale werkplaats geeft u de kans om met uw beperkingen toch een goede werkplek te vinden. Zo zijn er ook bij u in de buurt verschillende sociale werkplaatsen in de buurt. Het is en blijft namelijk uw eigen verantwoordelijk om voor uzelf een baan te vinden, iets wat voor in de toekomst veel kan betekenen voor uzelf. Een werkplek moet geschikt zijn voor u, want aanpassen met uw beperkingen gaat gewoon heel moeilijk. U weet het best wat uw lichaam of wat u mentaal aan kunt, en moet dus niet gaan forceren.

Het is dus van groot belang dat u weet van uzelf wat u als persoon wel of niet aan kunt. Een sociale werkplaats biedt mensen dus werk, ofwel geschikt werk voor ieder persoon.