U slaat uw wijn altijd op in uw kelder, maar merkt dat de smaak van uw wijn niet optimaal is? Dan komt dit waarschijnlijk omdat u uw wijnen staand opslaat, waardoor de kurk droog wordt en er vervolgens lucht bij kan komen. Dit gaat ten koste van de smaak. Iets wat u uitkomst kan bieden is kopen van een wijnrek of in geval dat u echt een wijnliefhebber bent en velen flessen kwijt moet kunnen, dan kunt u altijd meerdere wijnrekken kopen.

Gebruik van wijnrek

In uw wijnrek kunt u uw wijnflessen liggend opslaan. Dit gaat ten goede van uw wijn en zo behoudt u de smaak zoals de wijn hoort te smaken. Bovendien straalt een vol wijnrek ook iets extra’s uit. Daarnaast is het ook belangrijk dat u de wijnen op een temperatuur bewaart die tussen de 10 à 12 graden Celsius ligt. Dit is een streeftemperatuur, dus zodra de temperatuur van uw kelder iets verschilt, dan betekend dit niet gelijk dat het slecht is voor de wijn.

Het is dus van belang dat u uw wijn altijd netjes in uw wijnrek opslaat en dat deze in een kamer staat die aan de temperatuur voldoet. Sla uw wijn nooit op in een wijnrek die in een kamer staat waar het kouder is dan 0 graden, of warmer dan 25 graden!