De rente over financial lease wordt steeds lager. U kunt uw financial lease berekenen op verschillende daarvoor geschikte websites. Maar wat houdt financial lease nou precies in en is de rente wat ik eroverheen betaal nou veel, of is dat in verhouding een goede deal?

Financial Lease

Financial Leasing is een leasevorm waarbij de kredietverstrekker enkel juridisch eigenaar blijft terwijl het volledige economisch eigendom(de verzekering, het onderhoud en het genot) overgaat op de kredietnemer. Financial leasing is een product dat vaak gebruikt wordt voor de aanschaf van bijvoorbeeld een auto (financial lease auto), bedrijfswagen of vrachtwagen. Bij sommige aanbieders is het ook mogelijk zaken als computers en machines met serienummer te financieren.

Wat betaal ik per maand?

Het maandbedrag is opgebouwd uit een rentedeel en een aflossingsdeel. Deze worden continu afgelost. In het begin van de looptijd is het rentedeel relatief hoog en aan het einde is het aflossingsdeel juist weer relatief hoog.

De looptijd bij financial leasing is doorgaans gelijk aan de economische levensduur. Er wordt dus een schatting gemaakt van het product of dienst hoe lang deze mee zou moeten gaan. Vervolgens zult u gedurende deze periode het volledige bedrag + rente afgelost moeten hebben.

Een financial lease kan een goede uitkomst zijn voor de consument. Wilt u graag die ene leuke auto kopen, maar het financieren ervan was niet aan u besteedt? Dan biedt financial lease u dé mogelijkheid.