Facebook mag dan wel de populairste sociale website zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat altijd alles even vlekkeloos verloopt. Zo kampen heel wat mensen nog steeds met login problemen. Op Facebook inloggen kan af en toe mis gaan omdat de servers niet de vele requests aankunnen. Zo kan het dus voorkomen dat bij een controle van gebruikersnaam en wachtwoord de server niet op tijd een reactie krijgt van de database en daardoor het inloggen mislukt.

Ook wanneer je je wachtwoord vergeten bent en je deze wilt opvragen krijg je niet altijd een antwoord terug. Dit kan door Facebook zelf komen, maar ook door jouw email provider. Waar het dus precies aan ligt dient dan uitgezocht te worden.

Qua privacy is Facebook geen voorloper. Het tegendeel is namelijk meer van toepassing. Facebook geeft ook openlijk toe dat zij veel gegevens van haar gebruikers gebruikt om adverteerders beter van dienst te kunnen zijn. Dit zorgt er voor dat de advertenties die aan jou getoond worden van toepassing zijn op jouw interesse. Voor adverteerders is dit erg handig omdat zij zo direct de doelgroep kunnen bereiken. Voor jou zelf is het handig omdat je op deze manier relevante advertenties voorgeschoteld krijgt.

Toch is niet iedereen tevreden met het doen en laten van Facebook. Velen hebben hun account al verwijderd en anderen hebben via de privacy settings zoveel mogelijk afgeschermd.