Als grootste sociale netwerk heeft Facebook natuurlijk veel invloed op het leven van haar leden. Wie veel berichten plaatst zal ook vaker zijn mobieltje oppakken om te kijken of er reacties en likes bij zijn gekomen. Maar ook wanneer je niet veel connecties hebt zul je altijd wel de interesse blijven houden om op de hoogte te blijven van anderen.

Je ziet steeds vaker dat men helemaal in de waan is van Facebook. Een avondje uit met vrienden resulteert in het meermaals checken van updates en nieuwtjes. Er wordt zelfs al gesproken over verslavingen. Mensen die continue op hun telefoon bezig zijn en zich afsluiten van de realiteit. Even inloggen op Facebook en je weet gelijk hoeveel likes je erbij hebt. Een kwartier later hetzelfde doen en een half uur daarna weer. Je hele leven wordt bepaald door Facebook.

Toch zijn er genoeg mensen die zich wel weten te behouden wanneer het om excessief gebruik van Facebook gaat. Niet iedereen toont namelijk dezelfde hoeveelheid interesse en velen vinden het allemaal wel prima om slechts een keer per dag te kijken wat er nieuw is.

Waar zit het verschil dan precies zou je denken? Waarschijnlijk zijn sommige mensen eerder en meer gevoelig voor verslavingen dan anderen. Interesses kunnen afwijken en ook je dagbesteding kan van invloed zijn. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat je plezier hebt met wat je doet.