Yoga, een vorm waarin je even tot een diepe, onverstoorbare innerlijke harmonie komt. Het betekent letterlijk verbinding. Ieder mens vraagt zich weleens af wat het leven is, wat is nu eigenlijk de zin van zijn of haar bestaan is. Wanneer er naar deze antwoorden wordt gezocht, biedt Yoga veel steun bij het vinden van antwoorden op deze vragen rond het “innerlijke leven”. Yoga streeft naar evenwicht tussen spanning en ontspanning. Tijdens deze oefeningen voel je, waardoor die spanning ontstaat en hoe je weer kunt ontspannen. Het is eigenlijk een hele leuke ontdekking voor jezelf omdat je ervaart wat echt ontspannen zijn voor je betekent. Yoga is eigenlijk een systeem dat lichamelijk en geestelijke oefeningen combineert en waarin ademen, ontspannen concentreren en visualiseren van belang zijn. Ieder mens wil zich weleens ontspannen toch? Yoga is de perfecte manier om echt te evenaren hoe u zich ontspant.

Oefeningen

Er zijn verschillende Yoga oefeningen waardoor u zich even ultiem kunt ontspannen. Dit zijn onder andere:

–          Lichaamsoefeningen

–          Ademoefeningen

–          Ontspanningsoefeningen

Door uw houding te oefenen worden stijve gewrichten soepeler en wordt de doorbloeding van de gewrichten bevorderd. U voelt zich veel energieker en u zult zien dat uw lichaamshouding verbeterd. Naast dat de spieren langer en soepeler worden, worden ze ook steviger. Ook het reinigingsproces via de darmen, lever, nieren en huid wordt geactiveerd. Dit verhoogt weer de vitaliteit en vermindert de vermoeidheid.

Eigen lichaam..

Wilt u zich ook graag wat energieker voelen en u bewuster worden van uw eigen lichaam? Yoga Tilburg en Yoga Eindhoven kan u hierbij helpen!