Elk jaar zit u weer met hetzelfde probleem. Wordt het een koude winter en wordt het de gehele winter kou leiden in uw huiskamer met een warm dekentje over u heen? Weerdeskundige zeggen dat het weer een koude winter wordt, dus wordt het niet tijd voor u om een pelletkachel of een houtkachel aan te schaffen? Maar wat zijn nou de voordelen van zo’n kachel?

Houtkachel

Een houtkachel is een kachel, waarin als brandstof hout wordt gestookt. Een  houtkachel is in principe bedoeld om één kamer te verwarmen, maar tegenwoordig zijn er ook houtgestookte centrale verwarmingskachels. Een houtkachel zijn in verschillende maten en vormen te vinden en biedt naast warmte ook nog romantiek aan in uw woonkamer.

Pelletkachel

Een pelletkachel is een kachel waarin houtpellets verbrand wordt. De pelletkachel lijkt vanwege de vlam dat zichtbaar is veel op de houtkachel. Daarnaast zijn er ook pelletkachels die naast hout ook nog andere materialen verbranden. In sommige pelletkachels kunt u bijvoorbeeld ook maïs verbranden.

Dus heeft u altijd last van de kou in de winter? Dan biedt een hout- en/of pelletkachel voor u de uitkomst. Met een hout- en/of pelletkachel heeft u het altijd warm in uw eigen huis en weet u zeker dat u warm de winter door komt.